در حالی صنعت فولاد کشور، طی یک سال گذشته شرایط رکودی سختی را پشت سر گذاشت که عدم دریافت تقاضاهای موثر از جانب منابع تقاضایی هدف صنعت فولاد کشور، برای محصولات و فرآورده‌های فولادی منجر به کاهش سرعت خروج محصولات و فرآورده‌های فولادی از انبار شرکت‌های فولادی شد و از سوی دیگر با دستور کار قرار گرفتن کاهش حجم تولید محصولات فولادی، تولید‌کنندگان بار دیگر با مشکل بنیادین و همیشگی شرکت‌های فولادی یعنی سرمایه در گردش تولید مواجه شدند. اما طبق اظهارات محمد آزاد رئیس اتحادیه آهن فروشان تولید کنندگان در تلاش هستند که در سال ۹۶ با افزایش حجم تولید رونق را به بازار صنایع فلزی باز گردانند.

محمد آزاد رئیس اتحادیه آهن فروشان افزود با اشاره به تداوم رکود در صنایع مختلف اقتصادی کشور در سال جاری اظهار داشت: با توجه به سپری شدن بیش از سه هفته از آغاز سال جدید رکود اقتصادی سال های ۹۴ و ۹۵ در صنایع مختلف از جمله صنایع فلزی تداوم دارد.

وی در ادامه سیاست داخلی صنایع فلزی از جمله آهن و فولاد را در سال جاری موجب افزایش حجم تولید در بازار عنوان کرد و افزود: در حال حاضر صنایع فعال در بخش فلزات در تلاش هستند تا طی سال جاری با افزایش میزان تولید و صادرت فلزات به کشورهای هدف موجبات رونق بازار را فراهم کنند. چرا که به تبع افزایش میزان تولید ناچار هستند که به بازارهای جهانی ورود پیدا کنند.

رئیس اتحادیه آهن فروشان، در ادامه رونق داخلی محصولات فلزی را متاثر از سیاست های دولت و مجلس اعلام کرد و افزود: در صورت رونق طرح های عمرانی و شهرسازی در سال جاری شاهد رونق صنایع فلزی از جمله تیر آهن و فولاد در بازار خواهیم بود.

رئیس اتحادیه آهن فروشان توقف اجرای طرح های عمرانی و در پی آن رکود ایجاد شده در بازار را یکی از دلایل اصلی رکود در صنایع فلزی کشور برشمرد و افزود: هم اکنون ما در شهرهای بزرگ در حالی شاهد گسترش بافت های فرسوده هستیم که از سوی دولت و مجلس تلاشی برای بهسازی بافت های فرسوده صورت نمی گیرد.

آزاد در ادامه با انتقاد از سیاست‌های حمایتی دولت در صنایع مختلف کشور به خصوص صنایع فلزی تصریح کرد: سیاست های حمایتی دولت در صنایع فلزی نه تنها موجبات رونق را فراهم نکرده بلکه هم اکنون از عوامل بازدارنده رونق تلقی می شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اجرای طرح‌هایی نظیر مالیات بر ارزش افزوده در شرایطی که صنایع فلزی در رکود به سر می برند به رکود بیشتر این صنعت دامن زده است. چرا که در صنایع فلزی نه تنها قیمت‌ها رشدی نکرده بلکه مردم خود به صورت مستقیم از عوامل بازدارنده گرانی محسوب می‌شوند از این رو در این شرایط اخذ مالیات بر ارزش افزوده شرعا و قانونا در این صنعت مجاز نیست‌.

رئیس اتحادیه کشوری آهن و فولاد کشور درباره تعداد واحدهای تولیدکننده را در حال حاضر ۱۲۰ واحد فعال اعلام کرد و افزود: هم اکنون  ۱۶ یا ۱۵ واحد هم ظرف سه، چهار سال گذشته تعطیل شده اند که این روند متأسفانه در حال افزایش است و واحدهای بیشتری در شرف تعطیلی هستند.

آزاد با بیان این که استاندارد ملی صنایع فلزی ایران بسیار بالاتر از بسیاری از کشورها است یاد‌آور شد: چین و هند فقط یک استاندارد مبدا دارند که فقط برای صادرات است و قابل مقایسه با تولیدات خودمان نیست.

منبع خبر